Velkommen til klinikkens nye hjemmeside

Lægerne Robert & Bolaji Balslev
Graviditet

For at beregne hvor langt henne du er tælles uger fra sidste menstruations første dag.

Terminsberegner 

 

 

 

Graviditetsundersøgelser

Uge 6-8 – 1. konsultation, del 1: du bestiller tid hos jordemor eller sygeplejerske. Hun tager blodprøver, urinprøve og opstarter svanger- og vandrejournalen.
Du får information om hvordan du skal tilmelde dig nakkefoldscanning, hvis du ønsker risikovurdering.
Der er link her - nakkefoldscanning

Uge 10-12 – 2.del: ved lægen. Her bliver journalen færdiggjort og sendt til fødestedet.(podcast)

Uge 25 – 3. konsultation: med lægen/jordemor: kontrol blodtryk, urinprøve, vægt, livmoderstørrelse. (podcast)
Uge 32 – 4. konsultation: med lægen/jordemor: kontrol blodtryk, urinprøve, vægt, livmoderstørrelse.

Lav venligst altid urinprøve inden konsultationenerne og giv besked om at den er klar i receptionen

Man kan altid bede om ekstra konsultation og hvis i tvivl kom bare forbi til fx urinprøve eller få målt blodtrykket ved sygeplejersken/jordemor.

 

 

 

Projekt FamilieTrivsel

Vi deltager i øjeblikket i et forskningsprojekt hvor der er fokus på børnefamiliers trivsel og barnets mentale udvikling og trivsel. Du vil blive spurgt om du vil deltage i projektet ved din første kontakt i klinikken.

 

 

 

Apps og hjemmesider

Kom velforberedt igennem din graviditet med APPen GRAVID (25 kr), der er udviklet i samarbejde med Jordemoderforeningen og følger anbefalinger fra Sundhedsstyrrelsen. Den indeholder beskrivelse af det ufødtebarns udvikling uge for uge, indkøbslister til sikkert og praktisk børneudstyr, fødselsforberedende video, dagbog aftalestyring, søgefunktion samt slidegalleri med forslag til artikellæsning.

Læs og lyt til podcasts om graviditeten og undersøgelser: trygge maver

 

Sundhed.dk

 

 

Læger Formidler

Lægerformidler er en frivillig forening, der er grundlagt og drevet af læger, der ønsker at udbrede større forståelse omkring sygdom og sundhed. Internettet bugner med misinformation og halve sandheder, og det er ikke så underligt, at mange bliver i tvivl om, hvad der er op og ned. Læger Formidler har derfor valgt at skabe et forum hvor der formidles viden om sygdom og sundhed i et let forståeligt format til alle, der er interesserede.

 

 

www.libero.dk/dig-netop-nu/gravid

 

Se også MIN BABY APP. I denne finder du råd om amning, søvn, gråd, udvikling, omsorg, mad, sygdomme, sikkerhed og sikkert udstyr. Den kan afspille en støjskærmende lyddyne som beroliger barnet ved sovetid. Kommer ind på ammeproblemer, vanskeligheder og vedrørende akutte tilstande der kan føre til henvendelser til læge og skadestue.